Liisi Eelmaa
Kopeerida püüdlust (2017)
foto
30 x 40

Liisi Eelmaa

Liisi Eelmaa (s. 1982) on eesti stsenograaf ja kunstnik, kes on lõpetanud stsenograafia eriala (BA, 2001–2004) ja jätkanud magistrantuuris Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonnas (MA, 2005–2017). Eelmaa on alates aastast 2005 töötanud erinevates Eesti teatrites teatrikunstnikuna.

Tema loomingus on tunda väga kindlameelset nii vormilist kui ka ruumilist värvikäsitlust. Olles interdistsiplinaarse taustaga kunstnik, huvitab teda just eri tehnikate ja meediumite vahepealne ala, kombineerimine ja kokku segamine. 

Tema seeria “Kopeerida püüet” (2017), mis oli eksponeeritud rühmanäitusel “(Hüper)emotsionaalne: SINA” Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis (EKKM, 5. VIII–10. IX 2017), läheneb maalikunsti meediumile samaaegselt nii meediumispetsiifiliselt kui ka meediumiüleselt, olles üheaegselt nii maaliline kui ka täiesti skulpturaalne ja/või fotograafiline objekt, sest see on installatsioon, kus segunevad fotograafia ja maal. Nende kahe eri iseloomuga kunstitehnika kokku sulandumisel kerkib tema installatsiooni puhul paratamatult küsimus, kas maal on see, millega saab kujutada “olematuid” asju ja fotograafia selline, millega on võimalik edastada “olemasolevaid” asju.
Nominendi esitas Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum.